DUURZAAMHEID

Wij zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid in de wereldwijde verduurzaming. Wij bieden daarom talloze innovatieve producten die niet alleen milieuvriendelijk zijn, maar die daarnaast niets inleveren op functionaliteit, design en ergonomie.

Werk mee aan een betere toekomst. Zo bouwen we een duurzaam bestaan op, voor ons, onze bedrijven, én onze omgeving.

Made to order

Wij hebben geen voorraad en we gaan pas produceren zodra een opdracht binnenkomt. Zo blijven specifieke wensen mogelijk in materialen, kleuren en afmetingen.

DUURZAME MATERIALEN en grondstoffen

Samen met onze fabrikanten maken we zo veel mogelijk en steeds meer gebruik van materialen en grondstoffen die weinig schadelijke stoffen bevatten en streven we naar een volledig hergebruik van materialen zonder kwaliteitsverlies.

LANGE LEVENSDUUR

Meubilair van top merken, van top kwaliteit. Van materialen tot ergonomie en design. Al onze producten worden ontworpen voor jarenlang gebruik. Reserveonderdelen zijn langdurig verkrijgbaar. Onze stoffen hebben een hoge slijtvastigheid voor intensief gebruik (Martindale).

maatschappelijke verantwoordelijkheid

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen vormen de basis van onze aanpak. Wij verbeteren de productiviteit en welzijn van mensen. Met eigen medewerkers, relaties en leveranciers streeft Timmermans naar een langdurige, eerlijke en bindende samenwerking.

Eco Product Paspoort

Transparantie is key.

Daarom zijn onze duurzame producten voorzien van een eco-product paspoort om de materiaalsamenstelling en duurzaamheidscertificaten inzichtelijk te maken. 

100% MADE IN HOLLAND

Als enige fabrikant van kantoor- en projectmeubilair zijn onderstaande producten van onze fabrikant Vepa 100% made in Holland. 

Dat biedt controle over de kwaliteit, verzekert goede arbeidsomstandigheden én levert een CO2-reductie tot wel 70% op. 

EEN GREEP UIT ONZE DUURZAME PRODUCTEN

PLASTIC WHALE BOARDROOM TABLE

Plastic Whale by Vepa is een circulair concept met kantoormeubilair gemaakt van de Amsterdamse grachtenplastic. Plastic Whale zorgt voor de belangrijkste grondstof: PET-flessen. Het ontwerp van de boardroomtafel is geïnspireerd op een walvis aan het wateroppervlak, met zijn opvallende blaasgat en grafische lijnen. De robuuste poten van PEFC™-eikenhout doen denken aan de botstructuur van de walvis.

HEMP FINE: DUURZAAMSTE STOEL TER WERELD

Met de Hemp Fine lanceren we als eerste ter wereld een collectie stoelen met een kuip van een uniek biomateriaal. De gebruikte materialen hennep en hars zijn beide volledig biologisch, plantaardig én recyclebaar. Iets dat nog niet eerder mogelijk was!

FELT HIGH

De naam zegt het al: De Felt High is de barkruk uit de Felt-familie en wordt vervaardigd van gerecyclede PET-flessen.

 

FELT LOUNGE

De Felt Relax is net als alle andere varianten uit onze Felt-collectie gemaakt van geperst vilt uit post-consumer PET-flessen.

HEMP HIGH

Met de Hemp High lanceren we als eerste ter wereld een collectie stoelen met een kuip van een uniek biomateriaal. De gebruikte materialen hennep en hars zijn beide volledig biologisch, plantaardig én recyclebaar. Iets dat nog niet eerder mogelijk was!

FELT FINE

Felt Fine is een rank vormgegeven stoelenlijn met een zitschaal van gerecyclede PET flessen. Deze slanke stapelbare stoel is gebaseerd op de vormgeving van de Felt-stoel. Het buisframe volgt nauwkeurig het organische gevormde vilten zitschaaldeel. Dit is niet alleen mooi om te zien, maar het maakt ook een compacte stapeling van de stoelen mogelijk.

WHALE TALE CHAIR

De vorm van de stoel weerspiegelt de bekende, majestueuze, staart van de walvis. De rugleuning van de stoel is gemaakt van 67 gerecyclede PET-flessen die we samen met Plastic Whale uit de Amsterdamse grachten vissen. Niet alleen de rug, ook het onderstel is gemaakt van gerecycled materiaal, namelijk geperst staalafval uit de eigen fabriek van onze fabrikant.

FELT

Deze Felt stoel geeft afval een mooi 2e leven. Het einde van 60 PET-flessen is het basismateriaal voor elke Felt stoel. Hierdoor is deze stoel uitermate geschikt voor circulaire inrichtingsconcepten. De keuze om gebruik te maken van dit materiaal is niet alleen goed voor het milieu, het ziet er ook prachtig uit. Een bijkomende positieve eigenschap is het geluidsabsorberende vermogen.

WERELDPRIMEUR: DUURZAAMSTE STOEL TER WERELD

Samen met onze fabrikant Vepa lanceren we als eerste ter wereld (!) een collectie stoelen met een kuip van een uniek biomateriaal gemaakt van hennep en hars die beide volledig biologisch, plantaardig en recyclebaar zijn.

Als eerste ter wereld!

– De kuip is 100% plantaardig, biologisch afbreekbaar én recyclebaar

– De hars is gemaakt van reststromen van o.a. suikerbieten

– De unieke hars heeft meerdere wereldpatenten: het is namelijk de eerste biohars die 100% plantaardig is.

Benieuwd hoe dat is gelukt? Bekijk de video!

meer informatie nodig over duurzaamheid?

Neem contact met ons op!