DUURZAAMHEID

Duurzaamheid is een belangrijk en natuurlijk onderdeel van ons bedrijf. Wij denken samen met onze jarenlange relaties en partners aan de toekomst, al meer dan 160 jaar. Een duurzame toekomst voor onze volgende generaties vinden wij als familiebedrijf erg belangrijk.

maatschappelijke verantwoordelijkheid

Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen vormen de basis van onze aanpak. Wij verbeteren de productiviteit en welzijn van bedrijven en mensen. Met eigen medewerkers, relaties en leveranciers streeft Timmermans naar een langdurige, eerlijke en bindende samenwerking. En dat doen we al 169 jaar.

DUURZAME MATERIALEN en grondstoffen

Samen met onze fabrikanten maken we zo veel mogelijk en steeds meer gebruik van materialen en grondstoffen die weinig schadelijke stoffen bevatten en streven we naar een volledig hergebruik van materialen zonder kwaliteitsverlies.

KWALITEIT EN LANGE LEVENSDUUR

Al 169 jaar leveren wij producten van topmerken met de beste kwaliteit, die tijdloos zijn en een leven lang mee gaan. Reserveonderdelen zijn daarnaast langdurig leverbaar en onze stoffen hebben een hoge slijtvastigheid voor zeer intensief gebruik.

Heeft u circulaire doelen en wilt u deze ook doorvoeren in uw inrichting? Wij denken graag met u mee. U kunt bij ons terecht voor slim hergebruik van bestaand of verouderd meubilair én voor nieuw, volledig circulair ontworpen meubilair. 

Eco Product Paspoort

Transparantie is key.

Daarom zijn onze duurzame producten voorzien van een eco-product paspoort om de materiaalsamenstelling en duurzaamheidscertificaten inzichtelijk te maken. 

circulaire hub

Bij ons kun je terecht voor gerefurbished meubilair.  Met al onze circulaire en technische expertise beoordelen we producten met een kwaliteitscheck en geven we een tweede leven aan gebruikt meubilair. We controleren een product op functionaliteit, technische onderdelen en gebruikssporen zoals krassen of versleten stoffering.

Vervolgens gaat deze naar de revitalisatiewerkplaats.  Hier gaan we de producten reburbishen door te demonteren, herstofferen, restmaterialen te hergebruiken, en onderdelen te vervangen indien nodig. 

Zo verlengen we de levensduur en dragen we bij aan de circulaire economie.

mADE IN HOLLAND

We werken samen met fabrikanten die alles in eigen land produceren. Dat biedt controle over de kwaliteit, verzekert goede arbeidsomstandigheden én levert een CO2-reductie tot wel 70% op. 

HERGEBRUIK MATERIALEN

Samen met onze fabrikanten maken we zo veel mogelijk en steeds meer hergebruik van materialen en grondstoffen die weinig schadelijke stoffen bevatten en streven we naar een volledig hergebruik van materialen zonder kwaliteitsverlies. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld gerecycled PET-Felt en Hennep.

Duurzaamheid

HEMP - duurzaamste stoel ter wereld

Met de Hemp Fine lanceren we als eerste ter wereld een collectie stoelen met een kuip van een uniek biomateriaal. De gebruikte materialen hennep en hars zijn beide volledig biologisch, plantaardig én recyclebaar. Iets dat nog niet eerder mogelijk was!

FELT

Felt geeft afval een mooi 2e leven. Felt is een moderne stoelenlijn vervaardigd van een uniek materiaal: gerecyclede PET-flessen. In elke kuip krijgen 154 PET-flessen een tweede leven. Hierdoor is deze stoel uitermate geschikt voor circulaire inrichtingsconcepten. De keuze om gebruik te maken van dit materiaal is niet alleen goed voor het milieu, het ziet er ook prachtig uit.

GEREALISEERDE DUURZAME PROJECTEN

BENIEUWD HOE WE JOUW CIRCULAIRE DOELEN KUNNEN REALISEREN?

Neem contact met ons op!