DUURZAME PRODUCTEN

In een steeds milieubewustere wereld, wordt het elke dag belangrijker hoe producten worden gemaakt. Men maakt steeds meer milieuvriendelijke keuzes in elk aspect uit hun leven, inclusief meubilair. Het goede nieuws is dat er talloze innovatieve producten zijn die niet alleen milieuvriendelijk zijn, maar die daarnaast niets inleveren op functionaliteit, design en ergonomie.

Wij zijn ons bewust van onze rol in de verduurzaming en zien hier voor ons een duidelijke taak weggelegd. We beginnen bij onszelf, maar we hebben jouw hulp hard nodig.

Laat je inspireren door de talloze innovatieve groene producten en werk mee aan een betere toekomst. Zo bouwen we een duurzaam bestaan op, voor ons, onze bedrijven, én onze omgeving.

PLASTIC WHALE BOARDROOM TABLE

Plastic Whale by Vepa is een circulair concept met kantoormeubilair gemaakt van de Amsterdamse grachtenplastic. Plastic Whale zorgt voor de belangrijkste grondstof: PET-flessen. Het ontwerp van de boardroomtafel is geïnspireerd op een walvis aan het wateroppervlak, met zijn opvallende blaasgat en grafische lijnen. De robuuste poten van PEFC™-eikenhout doen denken aan de botstructuur van de walvis.

HEMP FINE: DUURZAAMSTE STOEL TER WERELD

Met de Hemp Fine lanceren we als eerste ter wereld een collectie stoelen met een kuip van een uniek biomateriaal. De gebruikte materialen hennep en hars zijn beide volledig biologisch, plantaardig én recyclebaar. Iets dat nog niet eerder mogelijk was!

FELT HIGH

De naam zegt het al: De Felt High is de barkruk uit de Felt-familie en wordt vervaardigd van gerecyclede PET-flessen.

 

TOPO LIGHT

Akoestische hanglamp gemaakt van PET-flessen. De doorsnede van deze lamp is 85 cm en leverbaar in licht- en donkergrijs.

HEMP HIGH

Met de Hemp High lanceren we als eerste ter wereld een collectie stoelen met een kuip van een uniek biomateriaal. De gebruikte materialen hennep en hars zijn beide volledig biologisch, plantaardig én recyclebaar. Iets dat nog niet eerder mogelijk was!

FELT FINE

Felt Fine is een rank vormgegeven stoelenlijn met een zitschaal van gerecyclede PET flessen. Deze slanke stapelbare stoel is gebaseerd op de vormgeving van de Felt-stoel. Het buisframe volgt nauwkeurig het organische gevormde vilten zitschaaldeel. Dit is niet alleen mooi om te zien, maar het maakt ook een compacte stapeling van de stoelen mogelijk.

WHALE TALE CHAIR

De vorm van de stoel weerspiegelt de bekende, majestueuze, staart van de walvis. De rugleuning van de stoel is gemaakt van 67 gerecyclede PET-flessen die we samen met Plastic Whale uit de Amsterdamse grachten vissen. Niet alleen de rug, ook het onderstel is gemaakt van gerecycled materiaal, namelijk geperst staalafval uit de eigen fabriek van onze fabrikant.

FELT

Deze Felt stoel geeft afval een mooi 2e leven. Het einde van 60 PET-flessen is het basismateriaal voor elke Felt stoel. Hierdoor is deze stoel uitermate geschikt voor circulaire inrichtingsconcepten. De keuze om gebruik te maken van dit materiaal is niet alleen goed voor het milieu, het ziet er ook prachtig uit. Een bijkomende positieve eigenschap is het geluidsabsorberende vermogen.

PLASTIC WHALE BY VEPA

Stop talking. Let’s start doing!

Plastic Whale by Vepa is circulair kantoormeubilair gemaakt van Amsterdams grachtenplastic. Plastic Whale zorgt voor de belangrijkste grondstof: de PET-flessen. Vepa, onze fabrikant, is verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling en productie van deze circulaire meubellijn.

Het bijzondere van de collectie is dat Plastic Whale de belangrijkste grondstof voor het meubilair zelf uit de grachten vist. Tot op heden zijn er al ruim 150.000 PET-flessen uit het water gehaald. Deze PET-flessen worden vervolgens geüpcycled en gebruikt voor nieuwe producten.

Het design van deze collectie is geïnspireerd op de walvis:

“Voor dit fascinerende zoogdier vormt de plasticsoep een grote bedreiging. We hebben karakteristieke elementen van de walvis vertaald naar de ontwerpen. Denk hierbij onder meer aan de kenmerkende huid, het vetweefsel en het indrukwekkende skelet.”

Deze FELT stoel geeft afval een mooi 2e leven.

Felt is een moderne stoelenlijn vervaardigd van een uniek materiaal: gerecyclede PET-flessen. In elke kuip krijgen 60 PET-flessen een tweede leven. Hierdoor is deze stoel uitermate geschikt voor allerlei circulaire inrichtingsconcepten. De keuze om gebruik te maken van dit materiaal is niet alleen goed voor het milieu, maar ziet er ook nog eens prachtig uit. Bovendien heeft deze stoel een geluidsabsorberend vermogen.

Loft: volledig circulaire tafels, 100% recyclebaar, langdurig bruikbaar

Loft is een design tafelprogramma waar je met gemak met 10 personen aan kunt werken en vergaderen. Het is ontworpen met als achtergrond duurzaamheid en circulariteit. Vanuit deze basis is gewerkt met uitsluitend 100% recyclebare grondstoffen; plaatstaal, in combinatie met FSC of PEFC hout en biobased materialen.

100% Made in Holland

Deze producten worden 100% gemaakt en ontworpen in Nederland. Dat biedt controle over de kwaliteit, verzekert goede arbeidsomstandigheden én levert en CO2-reductie tot wel 70% op.

INDUSTRIEEL CIRCULAIR OLIEVAT

Hip, trendy, én 100% Nederlands. Deze afgedankte olievaten krijgen een tweede leven door ze op een verrassende andere manier in te zetten. 100% dutch design en past perfect in een circulaire inrichting.

benieuwd naar meer duurzame producten?

Neem contact met ons op!