Woonbegeleidingscentrum
PSW Beckershof Meijel

Een gevoel van thuiskomen

Als betrokken zorgpartner hebben wij deze huiselijke inrichting mogen realiseren voor Woonbegeleidingscentrum PSW Beckershof in Meijel. Hier bevinden zich 23 appartementen verdeeld over 3 verdiepingen/woongroepen voor jongvolwassenen.

De begane grond heeft zeven bewoners: een combinatie van ernstig meervoudig en matig verstandelijk beperkte (jong)volwassen mensen. Kenmerkend voor deze groep is veiligheid en sfeer. Op de eerste verdieping wonen acht mensen. Het merendeel is jongvolwassen (tussen 18 en 26 jaar) en woont voor het eerst ‘op zichzelf’. 

Op de bovenetage wonen acht bewoners met een licht verstandelijke beperking. Allemaal jongvolwassenen die vooral individueel en zelfstandig willen wonen. Er zijn veel ontwikkelingsvragen die men vanuit een veilige thuishaven wil onderzoeken en uitproberen. Meerdere bewoners zijn bekend met autisme.

Door te inventariseren naar de wensen en behoeften van de doelgroep en de gebruikers centraal te stellen zijn wij aan de slag gegaan met een ontwerp. Met de juiste combinatie van kleuren en materialen hebben we een thuisgevoel gecreëerd.

BEKIJK OOK

ZORGVILLA ALDENBORGH

WBC PSW KATOENEN DORP

Benieuwd hoe wij inrichtingstrajecten voor zorgomgevingen van A tot Z realiseren? Ontdek onze aanpak.

Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor uw zorg omgeving?

Wij denken graag mee!